Hogeland is een studiecentrum, bedoeld voor alle studenten* die geïnteresseerd zijn in de activiteiten die worden aangeboden. Studenten die graag andere studenten tegemoet komen en open staan voor debat en verdieping. Studenten die hun studie serieus nemen.

Studie is de prioriteit van Hogeland, vandaar dat het huis een goede studiezaal bezit en een uitgebreide bibliotheek.

In Hogeland wordt een sfeer gecreëerd waarin je je met rust kunt ontwikkelen op intellectueel, cultureel en geestelijk gebied. Er zijn culturele activiteiten op maandagavond en er is er een studiezaal waar je rustig kunt studeren. Ook zijn er mensen die op eigen initiatief sportactiviteiten organiseren. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het katholieke geloof is er de mogelijkheid om individueel of in kleine groepen een reeks inleidende lessen te krijgen. De activiteiten op religieus gebied in Hogeland zijn toevertrouwd aan het Opus Dei, een instelling van de katholieke kerk. Er komt regelmatig een priester voor een wekelijkse overweging in de kapel en hij is beschikbaar voor vragen die je hebt over het geloof en andere zaken. Voor studenten is er in Hogeland een klein aantal kamers beschikbaar.

Jongens die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met Studiecentrum Lepelenburg. Allebei maken deel uit van Stichting Instudo.