Veel inwoners van Hogeland proberen in hun dagelijks leven God te ontdekken en willen anderen graag helpen om Hem daar ook te vinden. Ze doen dat vanuit het katholieke geloof, en specifiek de spiritualiteit van het Opus Dei, een onderdeel van de katholieke kerk. Kenmerkend aan deze spiritualiteit is de liefde voor de vrijheid van iedere mens en een op de persoon afgestemde geestelijke vorming.

De beste manier om te weten wat Hogeland voor je kan betekenen op dit gebied is dus om een keer langs te komen. Het enige wat je nodig hebt is een open houding en de wil om op enige manier te groeien. Niet alle inwoners en deelnemers aan activiteiten in Hogeland zijn katholiek of überhaupt gelovig. Het studiecentrum staat open voor alle mensen van goede wil.

Het huis helpt mensen graag om beetje bij beetje hun ‘geestelijk leven’ op te bouwen. Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die hieraan bijdragen.

Geloofscursussen

Voor mensen die graag meer willen weten over het geloof bestaat de mogelijkheid basiscursussen te volgen. Dit is een goede manier om het fundament te leggen om God steeds een grotere plek in je leven te geven.

Voor degenen die bekender zijn met het geloof is het mogelijk om wekelijks aan kring mee te doen. Het gaat om voordrachten waar uitgelegd wordt hoe je bepaalde aspecten van het geloof in de praktijk kan brengen. Op deze manier wordt het makkelijker om het geloof invloed te laten hebben in je dagelijks leven, zodat het niet alleen bij mooie ideeën blijft.

Geestelijke begeleiding

Het is altijd mogelijk om een goed gesprek te hebben met een priester en met leken van het Opus Dei . Deze gesprekken bieden niet alleen ruimte voor het stellen van vragen, maar ook voor het zoeken van advies over hoe je God in jouw dagelijks leven kunt volgen.

Meditatief gebed

Wekelijks hebben we meditatief gebed op dinsdagochtend. Dit is een tijd gebed in de kapel, geleid door overwegingen van de priester. Het is een goede manier om zelf te leren bidden en om vrienden bekend te maken met het christelijke gebed.

Retraites

Gedurende het jaar worden retraites georganiseerd in Conferentieoord Zonnewende, een prachtige plek, gelegen in Moergestel, waar je makkelijk tot rust kunt komen om een weekend stil te staan bij je relatie met God. Met hetzelfde doel wordt maandelijks een retraiteavond georganiseerd.

Hier vind je met meer informatie over de retraites.